Filters

Είδατε πρόσφατα

Τα ξύλινα καρφιά Lignoloc, προσφέρουν πλεονέκτημα έναντι των συνδετήρων από αλουμίνιο ή χάλυβα, διότι δεν σχηματίζουν θερμικές γέφυρες και δεν αφήνουν ίχνη διάβρωσης στο ξύλο. 

Τα ξύλινα καρφιά LIGNOLOC  είναι κατασκευασμένα από πρεσσαριστή οξυά, τα οποία διαθέτουν την ίδια αντοχή σε εφελκυσμό με τα κλασικά καρφιά.

Το ξύλινο καρφί LIGNOLOC διαθέτει τρομερή αντοχή και μπορεί να εισχωρήσει σε στιβαρές ξύλινες κατασκευές, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως το άνοιγμα οπής.

Ο ειδικός σχεδιασμός στη μύτη των LignoLoc καρφιών και η μεγάλη ποσότητα θερμότητας που παράγεται από την τριβή όταν αυτό καρφώνεται, προκαλούν την τήξη της λιγνίνης και την συγκόληση του ξύλινου καρφιού με το περιβάλλον ξύλου για να σχηματίσει ένα πραγματικό δεσμό ύλης προς ύλη.

Το φαινόμενο της συγκόλλησης με λιγνίνη καθιερώθηκε το 1998 και έκτοτε επαληθεύτηκε από τον όμιλο BECK Fastener Group σε συνεργασία με επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου, μέσω της σάρωσης της κυτταρικής δομής με υπεριώδη ακτινοβολία!

Τα ξύλινα καρφιά είναι από τους παλαιότερους τρόπους σύνδεσης δύο επιφανειών.

Η εταιρεία BECK έχει δημιουργήσει ξύλινα καρφιά τα οποία προσφέρουν αντοχή στη σύνδεση, ενώ προορίζονται για βιομηχανική χρήση, όντας ιδανικά για οικολογικές ξύλινες   κατασκευές. 

Μιλάμε ουσιαστικά για ένα καινοτόμο και ευέλικτο σύστημα με αμέτρητες επιλογές εφαρμογής το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον κατεργασία και επεξεργασία ξύλου. 

Το όνομα αυτών:  LignoLoc!

 Kατασκευασμένα από πρεσσαριστή οξυά, διαθέτουν την ίδια αντοχή σε εφελκυσμό με τα κλασικά καρφιά. Η βαυαρική οξυά κόβεται σε εξαιρετικά λεπτούς καπλαμάδες, οι οποίοι εμποτίζονται με λιγνίνη (με την φυσική ρητίνη της οξυάς).

f60 nails pic

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτής της διεργασίας

Με την ταχύτητα που καρφώνεται το LignoLoc εντός της ξύλινης επιφάνειας, η λιγνίνη λιώνει, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εξαιρετική συγκόλληση μεταξύ των επιφανειών. Τα ξύλινα καρφιά συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα μεταλλικά καρφιά.  Εκτός από τις μηχανικές διαφορές των υλικών, τα ξύλινα καρφιά έχουν μία πολύ πιο τραχιά επιφάνεια.  Αυτή η επιφανειακή φυσική τραχύτητα, απαιτείται για να διευκολυνθεί η διαδικασία της συγκόλλησης λιγνίνης.

Σύστημα που δεν σκουριάζει και δεν μεταβάλλεται.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευές τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού χώρου, υπαίθριους χώρους ή περιοχές που είναι επιρρεπείς στη διάβρωση. 

Ιδανικά για: Ξύλινες διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού & εξωτερικού χώρου, επενδύσεις υψηλής διάβρωσης, ξύλινες προσόψεις, φράχτες, έπιπλα, κατασκευή σάουνας, πατώματα OSB και παρκέτα, κατασκευές αποκατεστημένης ξυλεία, κατασκευή σκαφών, παραγωγή σταυρωτής επικολλητής ξυλείας (CLT), παραγωγή οικολογικών παλετών κ.α.  

more nails

Τα πρωτοποριακά ξύλινα καρφιά LignoLoc διαθέτουν τρομερή αντοχή και μπορούν να εισχωρήσουν σε στιβαρές ξύλινες κατασκευές, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως το άνοιγμα οπής. 

fasco lignoloc material

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ!

Σύστημα χωρίς προτρύπημα, χωρίς την χρήση κόλλας, σύστημα πολύ γρηγορότερο από τις καβίλιες, δεν απορροφά υγρασία και δεν διογκώνεται. Συγκόλληση μέσω της λιγνίνης εξ' αιτίας της υψηλής τριβής, ανθεκτικό στη φθορά λόγω εμποτισμού με ρητίνη, καμία διάβρωση και χρωματισμός του ξύλου, πράσινο κατασκευαστικό προιόν.

Η καινοτομία της εταιρείας FASCO-BECK, παρέχει τη βιώσιμη υποστήριξη που χρειάζεστε. Καλύτερη πυροπροστασία στις ξύλινες δομές από χαλύβδινους ή μεταλλικούς συνδετήρες. Σύστημα που προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και απίστευτη ταχύτητα εργασίας. 

Το υλικό που χρησιμοποιείται η πρεσσαριστή οξυά, είναι ένα πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό και όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα του Nova Institute της Γερμανίας, παράγει μόλις το 1/4 των αερίων του θερμοκηπίου, συγκρινόμενο με την ατσάλινη πρόκα, η οποία επιβαρύνει πολύ περισσότερο το περιβάλλον. 

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΒΑΡΟ,  ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΤΕΛΕΙΑ!


  Τα ξύλινα καρφιά είναι από τους παλαιότερους τρόπους σύνδεσης δύο επιφανειών.
  Η εταιρεία BECK έχει δημιουργήσει ξύλινα καρφιά τα οποία προσφέρουν αντοχή στη σύνδεση, ενώ προορίζονται για βιομηχανική χρήση, όντας ιδανικά για οικολογικές ξύλινες κατασκευές. 
  Μιλάμε ουσιαστικά για ένα καινοτόμο και ευέλικτο σύστημα με αμέτρητες επιλογές εφαρμογής το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον κατεργασία και επεξεργασία ξύλου. 

  Τι καθιστά το Lignoloc ΜΟΝΑΔΙΚΟ; 

  Με την ταχύτητα που καρφώνεται το LignoLoc εντός της ξύλινης επιφάνειας, η λιγνίνη λιώνει, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εξαιρετική συγκόλληση μεταξύ των επιφανειών.
  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευές τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού χώρου. 
  Διαθέτει τρομερή αντοχή και μπορεί να εισχωρήσει σε στιβαρές ξύλινες κατασκευές, χωρίς να απαιτείται  προηγουμένως το άνοιγμα οπής, χάρη στο καινοτόμο καρφωτικό σύστημα Lignoloc.

  Το καρφωτικό πιστόλι F60 CN15W-PS90 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί τα ξύλινα καρφιά Lignoloc® στις διαστάσεις των 65mm, 75mm & 90mm και στις διαμέτρους 4,7 - 5,3mm. Υψηλής ισχύος, δεν απαιτείται προδιάτρηση σε ξύλο με πυκνότητα έως 420 kg/m³.

  Το κυριότερο πλεονέκτημα του συστήματος Lignoloc® είναι η παντελής απουσία της διάβρωσης!

Μενού
Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σας στο site μας και για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας. Περισσότερα